"begeleider van mens & organisatie in verandering"

Flash

Burn-out wettelijk erkend vanaf 1 september 2014 (gelezen op hln.be)

Burn-out wettelijk erkend vanaf 1 september 2014 (gelezen op hln.be)

Vanaf 1 september zullen bedrijven maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat hun werknemers het slachtoffer worden van een burn-out. Dat schrijft Le Soir vandaag. Werkgevers moeten hun personeel sensibiliseren en risico-analyses uitvoeren; voor slachtoffers wordt het makkelijker om hulp te vragen.
Het is voor het eerst dat het begrip burn-out opduikt in de Belgische wetgeving. Vanaf volgende week moeten bedrijven niet enkel meer maatregelen nemen om pesterijen, geweld en seksuele intimidatie op de werkvloer te voorkomen; stress en burn-out worden aan dat lijstje van zogenaamde psychosociale risico's toegevoegd.

Werkgevers zullen er actief over moeten waken dat hun werknemers niet ten prooi vallen aan professionele uitputting. Ze zullen risico-analyses moeten uitvoeren, hun personeel sensibiliseren en een meldingssysteem opzetten. Tot nu toe had een slachtoffer geen mogelijkheid om zijn werkgever om hulp te vragen, tenzij door het indienen van een gemotiveerde klacht over intimidatie. Voortaan zal hij een veel neutralere aanvraag tot interventie kunnen indienen.

De nieuwe wet maakt het daarnaast makkelijker intimidatie door de werkgever te laten erkennen door de rechtbank. Tot nu toe moest de werknemer voor elk incident afzonderlijk bewijzen dat het om pesterijen ging. Voortaan bekijkt de rechter niet meer elke handeling apart, maar het geheel en de frequentie van de vermeende intimidaties.

BRON en beeld: HLN