"begeleider van mens & organisatie in verandering"

Flash

Boekentip: “Architect van je organisatie. Breng het beste in mensen naar boven.”
Video Facebook

Boekentip: “Architect van je organisatie. Breng het beste in mensen naar boven.”

Soms lijkt het wel alsof het potentieel van mensen op stand-by springt op het moment dat ze het bedrijf binnen stappen. Niemand wil dit en niemand wordt daar beter van en toch gebeurt het. Hoe komt dat? Omdat veel organisaties nog steeds gebouwd zijn vanuit een oude logica. Een logica die jaren gewerkt heeft maar die nu en zeker in de toekomst niet meer zal werken.

Dat is knap lastig als je nu lid bent van een directie- of management team want je kan niet meer terug vallen op wat gangbaar was. Je moet onbekend terrein op en net hier is leiderschap en moed voor nodig. Als je het potentieel van je mensen op een duurzame manier wil kunnen aanboren, dan ben je verplicht om als een ontwerper te werk te gaan. Dit boek zal je hierbij helpen met een heel praktische en logische aanpak.

De organisaties die de principes uit dit boek in de praktijk om zetten, tonnen de weg naar de toekomst. Organisaties kunnen weer plekken worden waar het potentieel van mensen ten volle kan bloeien en dat is uiteindelijk wat iedereen wil en waar we allen – ook de maatschappij – beter van kunnen worden.

“Architect van je Organisatie” biedt een goed onderbouwd kader voor Organisatie Vernieuwing. Door de vele voorbeelden uit de praktijk, wordt meteen ook duidelijk hoe de verschillende aangereikte principes in de praktijk kunnen worden toegepast.

Leadership meets Design Thinking.

door Philippe Bailleur, uitgegeven bij LannooCampus, 2013.